Vesele nogice v kinu

Ko govorimo o vključevanju oziroma inkluziji oseb s posebnimi potrebami, pogosto razmišljamo o zgolj vzgojno-izobraževalni, redko pa mislimo tudi na vključevanje v povsem normalno življenje. Prireditve, gledališče, kino in ostala druženja so v večini primerov za družine z otroki s posebnimi potrebami skoraj misija nemogoče.

A z malo volje in veliko idej ter tudi pomočjo drugih oseb se da! V društvu skozi različne program uspešno vključujemo otroke s posebnimi potrebami in njihove starše v vsakdanje dejavnosti; tako hodimo na sprehode, v Minicity, na razne prireditve, teke, v gledališče, celo v kino in počnemo še marsikaj drugega.

V četrtek, 28. novembra smo si tako male in velike Vesele nogice ogledale risani film Koko in velika skrivnost v kinu Kolosej Ljubljana. Prijetno druženje smo potem nadaljevali še po predstavi. In ne boste verjeli … uživali smo vsi … od prvega do zadnjega. Aja, pa komaj čakamo, da gremo spet še kdaj. Da vam zaupamo, to bo že jutri, ko gremo v kino v Celju. Greste z nami? Vljudno vabljeni, pridružite se nam!

Hvala naši Alenki za vse pobude in ideje, brez katerih naša skupina zagotovo ne bi bila tako aktivna, staršem in otrokom, ki z veseljem sodelujejo pri naših aktivnostih ter seveda tudi našim pridnim asistentom, ki so se nam pridružili v kinu in pripomogli k temu, da je naš “izlet” v kino uspel.