Namenite Veselim nogicam donacijo iz dohodnine

Spoštovani prijatelji Veselih nogic

Obveščamo vas, da lahko društvu Vesele nogice od sedaj naprej pomagate tudi s pomočjo donacij iz dela dohodnine. Naše društvo je namreč na seznamu nevladnih in humanitarnih organizacij, ki so upravičene do donacij iz namenitve dela dohodnine, kar pomeni, da nam lahko donirate 1 odstotek svoje dohodnine. Gre za dohodnino, ki ste jo državi že plačali, odmerjena je bila pri vaših obdavčljivih medletnih dohodkih, s tem korakom pa samo soodločate, komu naj država ta del dohodnine v vašem imenu nameni.

Vsi, ki bi želeli Društvu Vesele nogice podariti del dohodnine, lahko to storite na naslednje načine:

Če imate digitalno potrdilo, lahko zahtevo za namenitev kadar koli oddate preko sistema eDavki na spletni strani http://edavki.durs.si.
ALI
 Natisnite obrazec, ga dopolnite s svojimi podatki in nato odnesite ali pošljite na svoj finančni urad. Obrazec lahko pošljete tudi na naš naslov in ga bomo mi v vašem imenu posredovali pristojnemu uradu. Seznam finančnih uradov najdete tukaj.

OBRAZEC

ALI
O svoji nameri, da nam želite donirati del dohodnine nas obvestite na telefon 041-610-284 ali na e-mail drustvo.veselenogice@gmail.com. Na vaš naslov vam bomo posredovali obrazec s kuverto in znamko. Obrazec boste dopolnili s svojimi podatki in posredovali na pristojno izpostavo finančnega urada.
ALI
Izpolnite podatke v spodnjem obrazcu. Obrazec natisnite, ga podpišite in pošljite oziroma oddate na svojem finančnemu uradu.

V kolikor zahtevka ne oddate, država ta del dohodnine zadrži v državnem proračunu. Donacija za vas popolnoma brezplačna. Z njo pa boste omogočili, da naše društvo še naprej uspešno opravlja svoje poslanstvo.

Za vaše zaupanje se vam v naprej zahvaljujemo!