VESELE NOGICE V MALEM MESTU

Nekaj majhnih in malo večjih Veselih nogic nas je v četrtek, 13.10., odšlo na obisk Malega mesta oziroma Minicity-ja v ljubljanskem BTC-ju. Najprej so se gospodična in gospodiča odrezali kot člani žirije šova Slovenija ima talent. Ogledali smo si zobozdravstveno ordinacijo, v kateri smo pokazali, kako si skrbno umijemo zobe, in za nagrado dobili zobne ščetke. V pekarni smo zamesili in spekli okusne kakavove piškote. V trgovini z živilskimi izdelki smo nakupovali in na koncu dobili čisto pravi račun. V pralnici smo se učili pravilno prebrati oznake za negovanje oblačil ter kako se pere in suši perilo. Po dobrih dveh urah smo popolnoma omagali. Že ob prihodu nas je čakala soba, v kateri smo se udobno namestili, se na blazini lahko celo spočili in se umaknili pred ostalimi obiskovalci, ko je bil čas za malico. Še kuža namreč rad je v miru. 🙂

Animatorka Andreja, ki nas je vodila skozi mesto, ima izjemen čut za otroke s posebnimi potrebami. Prostore, po katerih smo se brez težav sprehajali z vsemi vozički hkrati, je vnaprej skrbno pripravila, predstavitveni program pa prilagodila našim posebnim sončkom. In kar je najpomembnejše, naši otroci so bili sprejeti kot vsi ostali otroci, kot da posebnih potreb ne bi bilo.

Za »poslastico« sta se nam za kratek čas pridružila Denis Avdić in Miha Deželak. Seveda jima nismo dovolili, da bi se poslovila brez ene »gasilske« fotografije.

Vsi smo bili tako navdušeni, da smo se že med obiskom pogovarjali o tem, da se bomo še vrnili.

Zato: Minicity, kmalu nasvidenje!

Ana Jurčič

Iskrena hvala Minicity-u za gostoljubje in prijazen sprejem. Za nas sploh niste malo mesto – ste srčno mesto!