Predavanje psihoterapevtke Nade Polajžer

Vsako življenje je stresno, kar bi preprosto opisali z dejstvom, da nas življenjski dogodki in naši odzivi nanj »vznemirjajo«. Stresni so tudi prijetni življenjski dogodki, a tisti, za katere ocenjujemo, da nas na kakršnikoli način ogrožajo, nam povzročajo t.i. negativni stres, ki na dolgi rok slabo vpliva na naše telesno in duševno zdravje.

Življenje staršev kronično bolnih otrok in otrok s posebnimi potrebami je v določenih življenjskih obdobjih nadpovprečno stresno, zato je smiselno o stresu kot naravni reakciji človeškega organizma in načinih, kako ga lahko obvladujemo, tudi nekaj vedeti.

Skozi predavanje si bomo ogledali različna dejstva o stresu – tako na telesni kot na duševni ravni, znake, po katerih ga prepoznamo, kako preprečujemo, kako obvladujemo … in še mnogo drugega.

Predavateljica se predstavi

NADA POLAJŽER, mama treh otrok, od tega deklice s cerebralno paralizo, psihoterapevtka in jungovska psihoanalitičarka (članica International Association for Analitical Psychology), avtorica knjige Najtišje ure (Celjska Mohorjeva, 2011), s privatno psihoterapevtsko prakso na Ptuju.

Za seboj imam 6 let poučevanja v OŠ, pa tudi dobrih 9 let organizacijskega in psihosocialnega svetovalnega dela z družinami otrok s posebnimi potrebami, saj sem organizirala in vodila zdravstveno-terapevtske kolonije za to populacijo pri društvu Sonček Ptuj – Ormož. Svetovalna in izobraževalna predavanja in delavnice vodim znotraj teh kolonij, kakor tudi po šolah za starše različnih sorodnih organizacij po vsej Sloveniji. Zadnjih nekaj let se ukvarjam tudi s psihoterapevtskim delom. Refleksija lastne izkušnje, pa tudi stalno izobraževanje sta me usposobila za empatično delo z družinami in posamezniki. Med drugim sem se izobraževala pri zagrebški družinski terapevtki Jasni Štefok, pri danskem psihoterapevtu Jesperju Juulu, na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost v Ljubljani (pri dunajski Univerzi Sigmunda Freuda, kjer občasno tudi predavam, ter pri Mednarodni zvezi za analitično psihologijo (IAAP) iz Züricha.

 
‼️ Udeležba na predavanju je brezplačna, OBVEZNA pa je predhodna prijava‼️
 
Povezavo do vsakega predavanja in druge podrobnosti boste vsi prijavljeni prejeli na e-naslov, ki ga boste navedli na prijavnici.
 

PRIJAVE na: https://forms.gle/KcCj9VmN2HuP9XYt9

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na 070 810 204 in e-naslovu drustvo.veselenogice@gmail.com.

 

Vljudno vabljeni, pridružite se nam lahko v torek, 19. septembra ob 10. ali 17. uri!

 
 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.