Mercator bo s projektom RADI DELAMO DOBRO letos podprl tudi društvo Vesele nogice

radi-delamo-dobro-mercator

Mercator bo s projektom RADI DELAMO DOBRO tudi letos podprl 300 lokalnih društev po Sloveniji, med drugim tudi naše društvo. Z nakupom v Mercatorjevi prodajalni Otok Celje lahko nam pomagate do njihove donacije.

Mercator že tretje leto zapored tudi letos aprila pričenja z vseslovenskim donatorskim projektom Radi delamo dobro. Donatorska sredstva v skupni vrednosti 130.000 EUR bo ob pomoči svojih kupcev razdelil med tristo slovenskih lokalnih društev, organizacij in zavodov. Projekt bo potekal v mesecu aprilu v izbranih stotih lokalnih Mercatorjevih trgovinah po vsej Sloveniji. Mercator želi s to aktivnostjo kot najboljši sosed izboljšati kakovost življenja v manjših krajih po Sloveniji ter tako vračati dobro v okolje, v katerem deluje.

V času od 1. do 30. aprila 2016 bodo Mercatorjevi kupci v stotih izbranih Mercatorjevih trgovinah po Sloveniji s svojimi glasovi odločali o prejemnikih Mercatorjeve donacije. V vsaki od sodelujočih trgovin bodo kupci do konca aprila ob vsakem nakupu, ne glede na višino nakupa, prejeli poseben žeton. Z njim bodo v tej trgovini lahko oddali svoj glas podpore enemu izmed treh predlaganih lokalnih društev, organizacij ali zavodov, ki se v izbrani trgovini potegujejo za prejem Mercatorjeve donacije.  Žetone bodo oddajali v posebne glasovalne skrinjice, ki bodo nameščene na vidnih mestih izbranih Mercatorjevih prodajalnah. Ob zaključku glasovanja bodo nagrajena vsa tri sodelujoča društva. Društvo, ki bo prejelo največ glasov kupcev, bo prejelo Mercatorjevo donacijo v višini 1.000 EUR. Drugouvrščeno društvo bo prejelo donacijo z darilno kartico vrednosti 200 EUR, tretjeuvrščeno pa darilno kartico vrednosti 100 EUR.

Mercator vidi svojo odgovornost do kupcev tako v zagotavljanju najbolj kakovostne in konkurenčne ponudbe in storitve kot tudi v vračanju v okolje, v katerem deluje. V Sloveniji delujejo številna društva in organizacije, ki združujejo posameznike iz lokalnega okolja in so zato posebnega pomena za kraj in okolico. Kot najboljši sosed jim bo Mercator  v okviru projekta Radi delamo dobro namenil donatorska sredstva za uresničitev idej za izboljšanje kakovosti življenja v njihovih krajih, katero društvo v vsakem kraju bo prejelo najvišjo donacijo, pa bodo s svojimi glasovi odločili kupci, krajani. Mercator je k sodelovanju v projektu povabil tiste organizacije, ki so močno vpete v lokalno okolje, v katerem izvaja projekt, in imajo velik pomen za te kraje.

Mercator je projekt Radi delamo dobro v svojih stotih izbranih trgovinah prvič izvajal aprila 2014. Mercatorjevi kupci so v lanskem letu oddali več kot 1,1 milijona žetonov, s katerimi so glasovali za prejemnike lanskoletne Mercatorjeve donacije. Več kot polovica zmagovalcev in tako prejemnikov glavne Mercatorjeve donacije v vrednosti 1.000 EUR gasilskih društev, dobra četrtina je bilo vrtcev, preostalo pa so bila druga lokalna društva (društva invalidov, kulturna in športna društva, taborniki, društva upokojencev in drugo).

Pozitiven odziv kupcev in lokalnega okolja v obeh preteklih letih, dvesto konkretnih izboljšav, ki so bile z Mercatorjevo lanskoletno donacijo izvedene po manjših krajih po Sloveniji, ter številni primeri medsebojnega povezovanja in sodelovanja lokalnega okolja so Mercator spodbudili, da projekt Radi delamo dobro izvede tudi v letošnjem letu.

Predstavitve Mercatorjevih trgovin in društev, ki so letos vključena v projekt Radi delamo dobro so od 1.4.2016 dostopne na spletni strani www.mercator.si.

Iskrena hvala podjetju Mercator in njegovim zaposlenim, ki s projektom Radi delamo dobro omogočajo društvom po celotni Sloveniji, da uresničujejo svoje poslanstvo.

Hvala, ker delate dobro!

WP_20160401_13_08_49_Pro