Knjižnica Veselih nogic

V knjižnici imamo zaenkrat na voljo igrače na stikalo, prirejene knjige, računalniško opremo za osebe s posebnimi potrebami, enostavne elektronske pripomočke za NDK, material za BDA rehabilitacijo, razno opremo za otroke s posebnimi potrebami in strokovno literaturo. 

NDK pripomočki otrokom z motnjami v razvoju omogočajo igro in učenje, predvsem pa pridobivanje izkušenj, ki so pomembne za razvoj komunikacije.  Otroci lahko kljub  svojim omejitvam, določeno stvar naredijo, pokažejo ali povedo s PCS simboli …

Knjižnica ponuja možnost menjave in kroženje igrač, knjig in ostalih pripomočkov, saj tako otroci dobivajo več izkušenj. Prav tako pa vsi otroci nimajo istih interesov in s preizkušanjem posameznih pripomočkov si širijo možnosti in tako lahko ugotovimo, kaj je otroku všeč in kaj mu ni všeč, kaj ga zanima, mu ugaja, ga sprošča, razveseli.

Izposoja pripomočkov za NDK omogoča, da starši skupaj z otrokom dobijo konkretno izkušnjo.  Vabimo pa vas tudi k izposoji različne strokovne literature. 

Več informacij o izposoji dobite na e-mail naslovu: knjiznicandk.veselenogice@gmail.com

Pogoji izposoje:

  • skrbna uporaba predmeta,
  • ob vračilu mora biti predmet v enakem stanju kot je bil izposojen,
  • v primeru, da se predmet pokvari ali izgubi, ga je potrebno nadomestiti s podobnim predmetom v enakem stanju ali plačati stroške popravila oziroma nadomestila z delujočim.

Knjižnica Vesele nogice je na voljo staršem otrok s posebnimi potrebami. Nečlani društva Vesele nogice se pred prvo izposojo vpišejo v knjižnico in poravnajo članarino. Izposoja je za člane društva Vesele nogice brezplačna.