Nasmeh za Najo

bannernaja

V sodelovanju z gospo Tino Orter, pobudnico projekta NASMEH, je bila v četrtek, 10.04.2014 ob 19. uri v Dvorani Tri Lilije v Laškem 5. dobrodelna prireditev Nasmeh.

Na prireditvi so nastopili: Modrijani, ansambel Saše Avsenika, Navihanke, Okrogli muzikantje, Nemir, Zupan, Ditka, Johnny’s band in stand up komik Uroš Kuzman. Prireditev sta vodila Klemen Bučan in Polonca Marzel.

Zbrana sredstva so v celoti namenjena skoraj petletni Naji, ki ima najtežjo obliko cerebralne paralize.

 

Besede mamice:

Nemoč pomagati lastnemu otroku je najtežje breme v življenju.

najaNaša Naja je že ob rojstvu pokazala, da je prava borka. Rodila se je aprila 2009. Zaradi pomanjkanja kisika ob porodu je utrpela hude poškodbe možganov. V celoti je odvisna od naše pomoči. Poleg tega ima hudo alergijo na mleko in na nekatera zdravila, več žariščno epilepsijo ter osteoporozo. Hrani se s pomočjo posebne cevke v trebuščku, dve leti je dihala s pomočjo cevkice v sapniku, sedaj že diha sama. Vsak teden obiskuje fizioterapije, kjer pridno telovadi in se trudi za svoj napredek. Morda bo nekoč samostojno sedela in se bo s pomočjo strokovnjakov naučila jesti in piti sama. Govoriti se še ni naučila. Ampak se še bo. Volje in vztrajnosti nam ne zmanjka.

Naja nam je v življenju pokazala vrednote življenja, ki jih prej nismo poznali oziroma jih nismo znali ceniti. Poskušamo ji polepšati vsak dan, žal pa je breme, ki ga prinese življenje z otrokom s posebnimi potrebami včasih naporno in takrat je potrebno poiskati pomoč ter priznati, da ne zmoreš več sam. V času svojega odraščanja potrebuje veliko terapetskih obravnav, s pomočjo katerih bo lahko napredovala in, ki ji bodo prihranile marsikatero bolečino ali operativni poseg.

Hvala vsem, ki ste podprli projekt Nasmeh za Najo.

Družina Valušnik

Tina Orter je do sedaj organizirala več prireditev, ki so bile namenjene socialno ogroženim otrokom, otrokom obolelim za rakom, otrokom, ki se zdravijo v rehabilitacijskem centru URI Soča, fantku Maticu za operacijo neba, za Varno hišo …

Hvala za Vaše srce in dragoceni čas.

Nasmeh Tina Orter

Donatorji in sponzorji:

Untitled image001 kupto topmedija LOGO_KORONA_PE_krivulje_barvaPantone215_KORONALogotip_podjetja_GEN-Irelax turizem maxi eventim privoscite_logo_basic logo korošlke med over ceneje snlogo_PODPIS-1 status radio veseljak žurnal 24 logomoder_lezeci308573_199778633418978_2965619_n (1) narodnjak