Donacija iz dohodnine

Spoštovani prijatelji Veselih nogic

Obveščamo vas, da lahko društvu Vesele nogice od sedaj naprej pomagate tudi s pomočjo donacij iz dela dohodnine. Naše društvo je namreč na seznamu nevladnih in humanitarnih organizacij, ki so upravičene do donacij iz namenitve dela dohodnine, kar pomeni, da nam lahko donirate 0,5 odstotka svoje dohodnine. Gre za dohodnino, ki ste jo državi že plačali, odmerjena je bila pri vaših obdavčljivih medletnih dohodkih, s tem korakom pa samo soodločate, komu naj država ta del dohodnine v vašem imenu nameni. Upravičenci, ki jim je mogoče nameniti del dohodnine, so določeni v Uredbi o namenitvi dela dohodnine za donacije (Uradni list RS, št. 30/07, 36/07, 37/10), seznam upravičencev do donacij 2014 (z imenom oziroma nazivom upravičencev in davčno številko) pa je bil objavljen v Uradnem listu št. 44/2014, dne 17.6.2014. Naše društvo najdete med upravičenci s področja zdravja.

Vsi, ki bi želeli Društvu Vesele nogice podariti del dohodnine, lahko to storite na naslednje načine:

Če imate digitalno potrdilo, lahko zahtevo za namenitev kadar koli oddate preko sistema eDavki na spletni strani http://edavki.durs.si.
ALI
 Natisnite obrazec, ga dopolnite s svojimi podatki in nato odnesite ali pošljite na svoj davčni urad. Obrazec lahko pošljete tudi na naš naslov in ga bomo mi v vašem imenu posredovali pristojnemu davčnemu uradu. Seznam davčnih uradov najdete tukaj.

OBRAZEC

ALI
O svoji nameri, da nam želite donirati del dohodnine nas obvestite na telefon 041-610-284 ali na e-mail drustvo.veselenogice@gmail.com. Na vaš naslov vam bomo posredovali obrazec s kuverto in znamko. Obrazec boste dopolnili s svojimi podatki in posredovali na pristojno izpostavo davčnega urada.
ALI
Izpolnite podatke v spodnjem obrazcu. Obrazec natisnite, ga podpišite in pošljite oziroma oddate na svojem davčnem uradu.

V kolikor zahtevka ne oddate, država ta del dohodnine zadrži v državnem proračunu. Donacija za vas popolnoma brezplačna. Z njo pa boste omogočili, da naše društvo še naprej uspešno opravlja svoje poslanstvo.

Za vaše zaupanje se vam v naprej zahvaljujemo!