Predaja donacije podjetij P&G in Lidl Slovenija društvu Vesele nogice

Laško, 12. november 2015 – V Laškem, v prostorih našega društva se je odvila predaja donacije, izkupička dobrodelne kampanje, ki sta jo podprli podjetji P&G in Lidl Slovenija. Akcija je potekala med 8. oktobrom in 4. novembrom v vseh Lidlovih prodajalnah po Sloveniji, zbrali pa so 20.000 EUR. Del donacije je namenjena zaposlovanju novih terapevtov v društvu, preostanek pa so nam že predali v obliki izdelkov P&G, ki bodo našim družinam olajšali življenje.

Donatorja P&G in Lidl Slovenija sta v sporočilu za medije poudarila: “Otroci so naše največje bogastvo, prostor v trenutku napolnijo s svojo dobro voljo in v hipu očarajo naša srca. Podjetji P&G in Lidl Slovenija pa sta med 8. oktobrom in 4. novembrom v središče postavili nadobudne malčke, ki kljub temu, da si zaslužijo veliko pozornosti, prepogosto ostanejo v ozadju. S posebno donacijo sta se podjetji poklonili društvu Vesele nogice in s tem otrokom z zaostankom v razvoju. Ti mali pogumneži s čudovito voljo do življenja in njihovi skrbni starši, so vsem nam vzor. Kažejo, kaj zares pomeni vztrajati, verjeti in upati.”

Od prodaje P&G izdelkov v trgovinah Lidl Slovenija so tako zbrali 20.000 EUR in jih v četrtek, 12. novembra, na sedežu društva v Laškem predali predsednici društva Vesele nogice, Spomenki Valušnik: »Iz srca se zahvaljujem podjetjema P&G in Lidl Slovenija, ki sta se nesebično odločili za tako veliko akcijo za naše otroke, ki so sicer vedno potisnjeni v ozadje in na katere sistem pozablja. Z donacijo nam boste olajšali delo in pripomogli k boljšemu ter hitrejšemu napredku, ki si ga ti otroci nedvomno zaslužijo.« Del sredstev bo namenjen zaposlovanju terapevtov, ki so za boljši razvoj otrok ključnega pomena. Preostali del pa je šel družinam v obliki izdelkov za premagovanje socialne stiske. Njihovo perilo bo mehko in dišeče z Arielom in Lenorjem, razveselili pa so se tudi pleničk in otroških robčkov znamke Pampers.

Na dogodku je bilo prisotnih tudi nekaj staršev in otrok iz društva Vesele nogice. Otroci bodo s pomočjo pogostejših terapij izboljšali neverbalno komunikacijo, samostojno jedli in pili, nekoč pa morda celo samostojno zaživeli, česar si za svoje otroke seveda želijo vsi starši. »Zelo smo zadovoljni z izkupičkom dobrodelne akcije in veseli nas, da bomo na ta način pripomogli h kakovostnejšemu življenju otrok s posebnimi potrebami. Verjamemo, da si vsi otroci zaslužijo enake priložnosti, predvsem pa brezskrbno otroštvo. Prav tako si najboljše zaslužijo tudi njihovi izjemni starši.,« je povedala Tatjana Čadež, vodja programa P&G, Orbico Slovenija. Tudi v Lidlu Slovenija s svojo trajnostno pobudo »Ustvarimo boljši svet« stremijo k družbeni odgovornosti in se z veseljem vedno znova pridružijo dobrodelnim projektom. »Ponosni smo, da smo lahko sodelovali pri tako čudoviti akciji. Mali borci in borke nas navdihujejo s svojim pogumom. Zavedamo se, da so stroški terapij in zdravljenja izjemno visoki, zato upamo, da bo donacija staršem in otrokom čim bolj pomagala in jim vsaj malo olajšala vsakdan,« je povedala Tina Cipot, vodja PR oddelka podjetja Lidl Slovenija.

Donatorja sta na koncu še dodala: “Slovenci smo tako znova dokazali, da znamo biti dobrodelni in nam ni težko pomagati. Če pa želite še naprej deliti veselje, lahko društvu Vesele nogice donirate tudi sami.”

Društvo Vesele nogice se iskreno zahvaljuje donatorjem za velikodušno donacijo, podjetju Lidl Slovenija pa tudi za pogostitev, ki jo je namenil za prisotne obiskovalce. Hvala vsem članom, ki ste bili, svojim obveznostim navkljub, prisotni na dogodku. Zahvaljujemo pa se tudi predstavnikom Občine Laško, županu Francu Zdolšku in Dimitriju Grilu, STIK-a Laško  in podjetja Thermana Laško, da ste nas počastili s svojo prisotnostjo.