Vabljeni na predavanje Rehabilitacija po BDA programu, termin v novembru 2019

bda

Predavanje

Rehabilitacija otrok in odraslih s posebnimi potrebami po BDA programu –

Biomechanical Developmental Approach

za starše otrok s posebnimi potrebami

v petek 8. novembra 2019 ob 16.00 uri v prostorih društva na naslovu Trubarjevo nabrežje 1A,  Laško.

Društvo za pomoč družinam otrok s posebnimi potrebami “VESELE NOGICE” organizira predavanje, na katerem bo predstavljen najnovejši pristop k rehabilitaciji oseb s posebnimi potrebami. Namen predavanja je, da tako starše otrok s posebnimi potrebami obvestimo o najnovejših odkritjih na področju obvladovanja motorike človeškega telesa.

BDA je primeren za rehabilitacijo otrok in odraslih z naslednjimi diagnozami:  cerebralna paraliza, hipertonija, hipotonija, kvadraplegija, hemipareza, diplegija, monoplegija, triplegija, diskenezija, ataksija, avtizem, ADHD, posledice  prezgodnjega poroda, mišična distrofija, spina bifida, ankilozirajoči spondilitis, okvare hrbtenice, osteoporoza, skolioza …  Na predavanju vam bomo predstavili, kako lahko starši doma preko BDA programa, uporabljate to znanje za krepitev procesa rehabilitacije svojih otrok.

BDA program vam bosta predstavila predavatelja BDA tehnike:

• višji delovni terapevt in mednarodni BDA inštruktor Vladimir Dobrijević in
  • višji delovni terapevt in mednarodni BDA inštruktor Slobodan Vujasić.

Predavanje je za starše otrok in odrasle osebe s posebnimi potrebami brezplačno, za morebitno zainteresirano strokovno javnost je predavanje plačljivo. Kotizacija znaša 36,60 € z ddv na osebo.

Zaradi omejenega števila udeležencev vas naprošamo za čimprejšnjo prijavo. Rok za prijavo na predavanje je 5.11.2019. Več informacij lahko dobite na telefonski številki 041/610-284 ali elektronskem naslovu bda.programslo@gmail.com.

Zaželjeno: morebitna vprašanja, ki bi se vam pojavila ob prebiranju gradiva na spletu, lahko že pred predavanjem posredujete na e-mail: bda.programslo@gmail.com. Tako bo lahko na vaše vprašanje predavatelj odgovoril že med predavanjem. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Individualni pregledi in tečaji bodo potekali od 9. novembra naprej. Število mest je omejeno, prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Naknadne prijave bodo možne le v primeru nepredvidenih odpovedi udeležencev. Pregled in opravljanje tečaja nista možna brez udeležbe na predavanju, razen za tiste, ki ste se predavanja že udeležili v okviru katerega od prejšnjih terminov. Pregled in tečaj sta plačljiva. Tečaja se lahko udeležijo starši ali skrbniki otroka s posebnimi potrebami, ki bodo na podlagi diagnostike izvajali program, ki se ga individualno pripravi za posamezne osebe s posebnimi potrebami na podlagi njegovega stanja. Pregled in diagnostika potekata individualno, tečaj pa se izvaja v skupinah po dve družini in poteka v štirih sklopih. En sklop traja od 2 do 3 uri, odvisno odvisno od stanja osebe s posebnimi potrebami. Na tečaju je potrebna prisotnost osebe s posebnimi potrebami. Za vse, ki se tečaja udeležujejo drugič, tretjič ali več, pa se program prilagaja v dogovoru z organizatorjem.

Več informacij na telefonski številki: 041-610-284.

Prijave sprejemamo TUKAJ!

Več informacij o BDA programu lahko preberete na povezavi http://drustvo-veselenogice.si/wp-content/uploads/2012/BDA.pdf.  Nekaj posnetkov je objavljenih tudi na portalu YouTube https://www.youtube.com/watch?v=-GEbBj8RWW8 in FB strani https://www.facebook.com/groups/449541845222781/.

Vljudno vabljeni!