Kulturna prireditev ob svetovnem dnevu cerebralne paralize 2.10.2013

Življenje z otrokom s posebnimi potrebami pomeni za vsakega starša veliko preizkušnjo. Beseda drugačen dobi drug pomen – drugačen otrok, drugačno življenje, drugačne potrebe. Nemoč pomagati lastnemu otroku, te pripravi, da začneš iskati pomoč pri strokovnjakih, svojih bližnjih, prijateljih in tudi ostalih ljudeh. Hkrati pa ugotoviš, da lahko morda s svojim znanjem in izkušnjami pomagaš tudi drugim. Zavedati se začneš, da nisi sam, ter, da se je potrebno obrniti okoli sebe in nikakor obračati glavo stran od tistih, ki te potrebujejo. V slogi je moč in zato smo na svetu, da pomagamo. Včasih je težko verjeti, kako zelo slabo je poskrbljeno za otroke, mladostnike in odrasle osebe s posebnimi potrebami.

V društvu Vesele nogice pravimo, da naši otroci niso posebni, ampak, da so izjemni. Morda nikoli ne bodo dosegali vrhunskih rezultatov v šoli, športu ali karieri, nas starše pa so naučili ceniti male stvari, ljubiti brezmejno in vztrajati. Boriti se in se ne predati. Naši otroci so se borili za življenje in znajo biti srečni. Zato tudi starši ne odnehamo, učimo se od njih in jim pomagamo, da se tudi oni učijo od nas.

Dobrodelne akcije izvajamo zato, ker menimo, da ne moremo kar nemočno čakati na spremembo zakonodaje in mišljenja, ampak nuditi otrokom, to kar potrebujejo DANES: zgodnjo obravnavo otrok in družine ter dostop do ustreznih pripomočkov. Zgodnja intenzivna obravnava v obdobju razvoja lahko našim otrokom omogoči bolj samostojno življenje in prepreči marsikatero operacijo. Ko so enkrat odrasli, je velikokrat prepozno. Zamujenega ne moremo nikoli nadoknaditi.

Prireditev v Kulturnem centru, Laško, 2.10.2013

Picture 39 of 39

2. oktobra ob svetovnem dnevu cerebralne paralize je društvo Vesele nogice z prireditvijo pod sloganom “Naš svet je drugačen” v Kulturnem centru v Laškem počastilo te izjemne ljudi, njihove družine ter delovanje vseh društev, organizacij in posameznikov, ki se trudijo izboljšati življenja oseb s posebnimi potrebami.

Člani Društva Vesele nogice se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste se prireditve udeležili, saj ste pokazali, da vam ni vseeno za osebe s posebnimi potrebami.

Posebno zahvalo namenjamo našim prostovoljcem: Katji, Andreji, obema Klavdijama, Tatjani, Eriki, Meliti, Niki, našim najmlajšim prostovoljkam Lauri, Tiji in Hani, ter še kakšnemu prostovoljcu, ki smo ga nenamerno izpustili – brez vas naše akcije zagotovo ne bi uspele. Hvala tudi vsem nastopajočim na prireditvi “Naš svet je drugačen”: vokalni skupini Chillax, pevskemu zboru Trubadurčki pod vodstvom Mateje Škorja, folklorni skupini OŠ Laško, podružnica Debro pod vodstvom učiteljice Brigite Mulej ter otrokom iz vrtca Laško pod vodstvom Katje Zupan in Tanje Veber. S svojim nastopom pa so sodelovali še Maruša Zdouc in Lara Zalokar pod vodstvom mentoric Špele Medved in Kim Kern iz Glasbene šole Laško – Radeče ter Tomaž Glavač, fant, ki po hudi poškodbi ponovno igra trobento. Prireditev je izvrstno vodila Nina Pader. Posebna zahvala pa gre našemu zvestemu fotografu Borisu Vrabcu za fotografiranje prireditve.

Hvala vsem in vsakemu posebej. Predvsem pa hvala za vaše zaupanje in podporo.