Povezujemo Laško, naše mesto!

7. aprila je potekal že 9. Dan za spremembe. Velika vseslovenska prostovoljska akcija v organizaciji Slovenske filantropije je ponovno povezala številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom povezovanja skupnosti.

Letošnje prostovoljske akcije, katerih rdeča nit je bila povezovanje skupnosti, so potekale v 78 krajih, prijavljenih je bilo 141 akcij, po vsej državi pa je bilo na ta dan aktivnih več kot 550 organizacij in več kot 15800 prostovoljcev. 

 

V soboto, 7. aprila 2018, smo povezali tudi Laško, naše mesto!

 

Avtor fotografij: Boris Vrabec

V letošnji akciji, ki jo je v Laškem organiziralo društvo Vesele nogice, smo združili moči in se medgeneracijsko povezali:

Turistično društvo Laško, Thermana Laško, Hiša generacij Laško, Hortikulturno društvo Laško, Kulturno društvo Anton Tanc, ŠMOCL, Vrtec Laško, OŠ Primoža Trubarja Laško, Nogometni klub Laško, Košarkarski klub Laško, Likovno društvo Laško, Policijska postaja Laško, Policijska postaja vodnikov službenih psov Celje, PGD Laško, STIK Laško, Občina Laško, Komunala Laško in Društvo kmečkih žena Rosa.

Sobotno dogajanje na parkirnem prostoru pred Kulturnim centrom Laško je bilo res pestro. Velikonočne običaje mladi že verjetno bolj malo poznajo, zato je bil zagotovo zanimiv njihov prikaz, ki ga je pripravilo Kulturno društvo Anton Tanc, pri stojnici Društva kmečkih žena Rosa smo lahko poskusili izvrsten domač kruh in si ogledali čudovite kvačkane izdelke, športno aktivni smo bili pri Nogometnem klubu Laško in Košarkaškem klubu Zlatorog, ustvarjali in igrali smo se pri mizah Thermane, Hiše generacij, Vrtca Laško, Hortikulturnega društva in Likovnega društva Laško. Na stojnici Društva Vesele nogice pa so se obiskovalci poleg igranja družabnih iger učili še nadomestne komunikacije, ki pomaga komunicirati tistim otrokom s posebnimi potrebami, ki sami ne zmorejo govoriti. Na prireditvi smo zelo veliko lahko izvedeli tudi o policijskem in gasilskem delu ter o delu policijskih psov in njihovih vodnikov, kjer so otroci še posebej uživali. Posladkali smo se lahko na stojnici ŠMOCL-a, ki je poskrbelo tudi, da smo se odlično slišali in bili glasbeno obarvani. Osnovna šola Laško pa je del svojega dneva dejavnosti na delovno soboto namenila obisku naše prireditve. Morda pa bodo prav ti mladi nekoč prostovoljci v nevladnih organizacijah.

Vsi prisotni smo lahko mlajši generaciji in vsem ostalim obiskovalcem pokazali kaj delamo in kaj znamo, morda tudi koga navdušili za prostovoljno delo ali sodelovanje v naših društvih ali organizacijah v prihodnosti.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste na kakršen koli način prispevali, da nas je prireditev “Povezujemo Laško, naše mesto” uspela tako trdno povezati. Hvala vsem društvom, organizacijam in posameznikom za čas, ki ste ga namenili predstavitvi vašega izjemnega dela. Turističnemu društvu in vsem drugim društvom ter posameznikom, ki ste poskrbeli, da je naše Laško sedaj še lepše, pa se najlepše zahvaljujemo za vaš trud in vam čestitamo za uspešno izvedeno olepševalno akcijo.

Hvala g. Borisu Vrabcu, ki je poskrbel, da bo naša prireditev ostala v trajnem spominu ter Občini Laško, Komunali Laško in STIKu za vso pomoč in podporo pri izvedbi prireditve. Podjetju Megaprint pa se zahvaljujemo za grafično podobo in tisk plakatov.