OSEBNA ASISTENCA, ANKETNI VPRAŠALNIK

Naše društvo je zelo aktivno na področju opozarjanja pristojnih ministrstev in ostalih služb na različne problematike oseb s posebnimi potrebami. Na podlagi informacij, ki smo jih v preteklosti pridobili od staršev in skrbnikov oseb s posebnimi potrebami, tako članov kot nečlanov, smo že predlagali nekaj sprememb in ureditev ter izpostavili marsikatero problematiko, s katero se srečujemo.

Na nas se je obrnilo večje število sedanjih in bodočih uporabnikov osebne asistence, njihovih družinskih članov in asistentov. Zaradi nejasnosti in dezinformacij v javnosti glede bodočih sprememb zakona in tolmačenja in izvajanja osebne asistence po sedaj veljavnem zakonu, smo pripravili kratek vprašalnik, ki nam bo v pomoč pri nadaljnjem delu ter razjasnitvi vprašanj, pomislekov kot tudi predlogov za v prihodnje. Na podlagi vaših odgovorov bomo v nadaljevanju predlagali ustrezne rešitve.

V ta namen bomo pripravili informativni dan o osebni asistenci, kjer bomo zagotovili ustrezne sogovornike s strani zakonodajalca. Namenjen bo vsem uporabnikom, asistentom, izvajalcem ter vsem ostalim zainteresiranim, ki se z osebno asistenco srečujejo v svojem zasebnem življenju ali svojem delu.

Več informacij o informativnem dnevu in nov predvideni termin bo objavljenih na spletni strani strani društva, na FB profilih društva Vesele nogice in Osebna asistenca po ZOA in v skupini težko gibalno ovirani otroci.

Naprošamo vas, da vprašalnik izpolnite, saj bomo le z veliko količino statističnih podatkov pristojna ministrstva prepričali, da se s problematiko osebne asistence srečuje veliko družin, ne samo redke posamezne in da je to problematiko tudi potrebno primerno urediti. Vprašalnik, prosimo, v izpolnitev posredujte tudi drugim zainteresiranim, ki so vpleteni v to področje. V kolikor uporabnik osebne asistence opravilno ni sposoben, anketo izpolnite njegovi skrbniki in to tudi predhodno označite pri vprašanju “Kakšen je vaš status vezano na OA?”.

Za izpolnitev vprašalnika se morate najprej prijaviti v gmail račun. Vprašalnik lahko izpolnite samo enkrat.

Povezava do anketnega vprašalnika: https://forms.gle/trKbXvgrShHik9ZY8

Vprašalnike v pdf obliki si lahko natisnete na naslednjih povezavah:

Vprašalnik o osebni asistenci uporabniki

Vprašalnik o osebni asistenci bodoči uporabniki

Vprašalnik o osebni asistenci osebni asistenti

Vprašalnik o osebni asistenci izvajalci

Na takšen način izpolnjen vprašalnik nam lahko posredujete po elektronski pošti na naslov: asistenca.veselenogice@gmail.com ali po navadni pošti na naslov: Društvo Vesele nogice, Trubarjevo nabrežje 1a, 3270 Laško.

Za vašo pomoč in sodelovanje se vam v naprej zahvaljujemo. O naših aktivnostih na tem področju pa vas bomo še naprej obveščali preko elektronske pošte ali preko družabnih omrežij – skupina težko gibalno ovirani otroci in na FB strani Osebna asistenca po ZOA.

Podatki, ki nam jih boste zaupali, pa bodo ostali anonimni.

Za vaše sodelovanje se vam v naprej zahvaljujemo.