Društvo Vesele nogice sodeluje v projektu “Spodbujanje zaposlovanja mladih v nevladnih organizacijah z namenom sodelovanja vzgojno-izobraževalnih zavodov z nevladnimi organizacijami na področju dela z otroki s posebnimi potrebami”

Društvo Vesele nogice je v juliju 2017 sodelovalo na javnem razpisu MINISTRSTVA ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT za »Spodbujanje zaposlovanja mladih v nevladnih organizacijah z namenom sodelovanja vzgojno-izobraževalnih zavodov z nevladnimi organizacijami na področju dela z otroki s posebnimi potrebami«. Na razpisu smo bili uspešni in tako pridobili možnost zaposlitve 3 asistentov za pomoč otrokom s posebnimi potrebami. V mesecu oktobru, ko je bil razpis ponovljen, pa smo zaprosili še za 4 dodatne asistente.

S 1. 9. 2017 smo tako v skladu z razpisnimi pogoji zaposlili vse tri asistente, ki bodo delali z otroki s posebnimi potrebami, s 1.12.2017 pa še štiri asistentke. Tjaša, Adela, Marko, Ana, Katja, Katarina in Valentina so s svojim delom že pričeli in se spoznali z nekaterimi otroki in njihovimi družinami. 

Po prvih vtisih, ki smo jih prejeli s strani družin, so se z Veselimi nogicami odlično ujeli. Vzgojno-izobraževalne zavode, v katere so ti otroci vključeni, z nekaterimi od njih že uspešno sodelujemo.

Prepričani smo, da bomo s projektom »Spodbujanje zaposlovanja mladih v nevladnih organizacijah z namenom sodelovanja vzgojno-izobraževalnih zavodov z nevladnimi organizacijami na področju dela z otroki s posebnimi potrebami« naredili prve korake v smeri tovrstnega sodelovanja.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.