Bor

BorIme mi je Bor. Rojen sem februarja 2011. Že na koncu nosečnosti so mamico in atija prestrašili, saj so jima povedali, da je prišlo do zastoja rasti. Rodil sem se kot zahiranček in v prvem letu življenja jima še nisem povedal, da sem malo poseben. Po več kot enoletnem odkrivanju zakaj imam zaostanek v razvoju, smo dobili odgovor: genetska napaka, delecija 8. kromosoma (8p.23.3). Shodil sem pri 21. mesecih, vendar mi ravnotežje še vedno malo nagaja, zato redno obiskujem nevrofizioterapijo. V zadnjih mesecih sem izredno napredoval tudi na govorno – miselnem področju, zato so vsi okoli mene še posebej veseli. Tudi za treniranje možgančkov in miselnih procesov obiskujem posebne terapije. Obiskujem redni vrtec in zelo rad se igram s svojimi prijatelji ter vzgojiteljicami. Doma imam še starejšega bratca, ki ga imam zelo rad in mi zna peti najlepše pesmice. Glasbo obožujem. Ker veliko časa preživim tudi na kmetiji pri sorodnikih, že znam zelo dobro oponašati vse domače živali, trenutno pa imam najraje krave in konjičke.   IMG_3876