Predaja donacije podjetij P&G in Lidl Slovenija društvu Vesele nogice

Laško, 27. september 2018 – V Laškem se je odvil zaključni dogodek dobrodelne kampanje za društvo Vesele nogice, ki sta jo v avgustu izpeljali podjetji P&G in Lidl Slovenija ter na takšen način izrazili podporo projektu Zvesti donator. Donacijo v skupni višini 15.000 evrov bo društvo delno porabilo za izvedbo terapij; del, ki so ga prejeli v obliki izdelkov Ariel in Pampers, pa bodo razdelili družinam otrok s posebnimi potrebami, da jim olajšajo vsakdan.

 

Fotografija: Matjaž Pinter

Podjetji P&G in Lidl Slovenija sta med 9. avgustom in 5. septembrom v središče postavili otroke, ki kljub temu, da si zaslužijo veliko pozornosti, prepogosto ostanejo v ozadju. S projektom »Pomagajmo Veselim nogicam« sta se podjetji poklonili društvu Vesele nogice in otrokom, ki zaradi različnih vzrokov zaostajajo v telesnem in duševnem razvoju. Ti mali pogumneži s čudovito voljo do življenja in njihovi skrbni starši, so lahko vsem nam vzor. Vsak dan znova pokažejo, kaj zares pomeni vztrajati, verjeti in upati.

S prodajo izdelkov podjetja P&G v trgovinah Lidl Slovenija so zbrali 15.000 EUR in jih v četrtek, 27. septembra, na sedežu društva v Laškem predali predsednici društva Vesele nogice, Spomenki Valušnik: »Iz srca se zahvaljujem podjetjema P&G in Lidl Slovenija, ki sta se že drugič nesebično odločili za tako veliko akcijo za naše otroke, ki so sicer vedno potisnjeni v ozadje in na katere sistem pozablja. Z donacijo nam boste olajšali delo in pripomogli k boljšemu ter hitrejšemu napredku, ki si ga ti otroci nedvomno zaslužijo.«

Del sredstev bo namenjen izvedbi terapij, ki so ključnega pomena za razvoj in napredek teh otrok, drug del donacije pa je bil predan v obliki izdelkov Ariel in Pampers kot materialna pomoč družinam, ki se velikokrat znajdejo tudi v socialni stiski.

Na dogodku so bili prisotni tudi starši in otroci iz društva Vesele nogice. Otroci bodo s pomočjo pogostejših terapij lahko izboljšali komunikacijo, osvojil določene nove spretnosti, nekoč pa morda celo samostojno zaživeli, kar si za svoje otroke seveda želijo vsi starši.

O podjetju P&G
Podjetje P&G s svojimi blagovnimi znamkami oskrbuje skoraj 5 milijard ljudi po vsem svetu. Družba ima enega največjih portfeljev kakovostnih in vodilnih blagovnih znamk vrednih zaupanja, med drugimi: Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Gillette®, Head & Shoulders®, Jar®, Lenor®, Old Spice®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tampax®. Skupina P&G posluje v približno 70 državah po vsem svetu. Za več informacij in novic o družbi P&G in njenih blagovnih znamkah obiščite spletno stran: http://www.pg.com

O podjetju Lidl Slovenija
Lidl Slovenija, ki je del Skupine Lidl, je na slovenskem trgu prisoten od leta 2007, trenutno ima 52 trgovin in zaposluje skoraj 1.500 sodelavk in sodelavcev. Podobno kot drugod po Evropi si tudi v Sloveniji prizadeva popolnoma uresničiti pričakovanja kupcev. Našo ponudbo vseskozi bogati, saj želi zadovoljiti vsakdanje potrebe povprečne slovenske družine.