Društvo Vesele nogice je v juliju 2017 sodelovalo na javnem razpisu MINISTRSTVA ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT za »Spodbujanje zaposlovanja mladih v nevladnih organizacijah z namenom sodelovanja vzgojno-izobraževalnih zavodov z nevladnimi organizacijami na področju dela z otroki s posebnimi potrebami«. Na razpisu smo bili uspešni in tako pridobili možnost zaposlitve 3 asistentov za pomoč otrokom s posebnimi potrebami.

S 1. 9. 2017 smo tako v skladu z razpisnimi pogoji zaposlili vse tri asistente, ki bodo delali z otroki s posebnimi potrebami. Tjaša, Adela in Marko so s svojim delom že pričeli in se spoznali z nekaterimi otroki in njihovimi družinami. V času sodelovanja na razpisu bodo vsi skupaj delali s 15 otroki s posebnimi potrebami.

Po prvih vtisih, ki smo jih prejeli s strani družin, so se z Veselimi nogicami odlično ujeli. Vzgojno-izobraževalne zavode, v katere so ti otroci vključeni, smo že obvestili o projektu. Prepričani smo, da bomo z njimi uspešno sodelovali.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.