Banka Sparkasse donirala 5.000 EUR društvu Vesele nogice

Fundacija Privatstiftung Kärntner Sparkasse iz Celovca je letos namenila 5.000 evrov za donacijo Banke Sparkasse d. d. društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju Vesele nogice, za katerega so se s svojim aktivnim sodelovanjem pri izboru odločili sodelavci banke.

K oddaji predlogov za donacijo so bili povabljeni vsi sodelavci banke Sparkasse, ki se tudi sicer večkrat letno samoiniciativno organizirajo in sodelujejo pri različnih dobrodelnih akcijah. Povezali so se z lokalnimi društvi, pripravili številne predloge in se nato skupno odločili za pomoč družinam, ki se spopadajo z motnjami v razvoju pri svojih otrocih.

V zadnjih 12 letih je banka Sparkasse namenila donacijam več kot 155.000 EUR za pomoč otrokom in družinam iz socialno šibkejših okolij: podprla je delovanje dobrodelnih organizacij Anin sklad, Mala hiša na Kozjanskem, Anina Zvezdica, Fundacija Leona Štuklja, Petka za nasmeh, Jonatan Prijatelj in pomagala družinam ob naravnih nesrečah.

Društvo Vesele nogice je donacijo iz rok predstavnikov banke Sparkasse prevzelo na dnevu odprtih vrat.

Iskreno zahvaljujemo vsem sodelavcem banke Sparkasse, da so nam izkazali zaupanje in nam namenili tako bogato donacijo. Donacija je v celoti namenjena projektu Zvesti donator – za prihodnost otrok s posebnimi potrebami.

Nadomestna in dopolnilna komunikacija

Oktober je mesec ozaveščanja o nadomestni in dopolnilni komunikaciji (NDK) (angl.kratica AAC- Augmentative and Alternative Communication).

Vsi ljudje komuniciramo in se sporazumevamo.  Nekateri zaradi svojega stanja ali bolezni ne morejo govoriti in se sporazumevajo s kretnjami, sličicami-simboli, komunikatorji, računalniki, telefoni … na različne načine.

Tudi ljudje, ki fizično niso zmožni govoriti, imajo lahko veliko za povedati. Dajmo jim priložnost!

Hofer podprl projekt Zvesti donator

Podjetje Hofer je v okviru iniciative Danes za jutri podprlo Vesele nogice, društvo za pomoč osebam z motnjami v razvoju. Donacija v vrednosti 4.500 EUR  bo društvu omogočala izvajati pomoč osebam z motnjami v razvoju in nudila podporo tudi njihovim družinam.

Pri Hoferju jemljejo svojo odgovornost do kupcev, poslovnih partnerjev, sodelavcev in sodelavk ter seveda tudi do širše družbe zelo resno. V sklopu iniciative Danes za jutri zato podpirajo projekte in različne socialne organizacije, ki doprinašajo k boljšemu življenju.

Podjetje Hofer je tako naše društvo podprlo z donacijo, ki bo pripomogla pri uresničevanju ciljev društva. Med njimi je predvsem izvajanje pomoči za otroke, ki potrebujejo terapijo v bližini kraja bivanja ter možnost strnjenih terapij večkrat letno, zagotavljanje ustreznih pripomočkov za spodbujanje razvoja oseb, nudenje podpore družinskim članom pri oskrbi ter mnoge druge aktivnosti, ki jih izvajajo ustrezno usposobljeni prostovoljci in naši zaposleni.

Spremembe v razvoju je mogoče dosegati le ob zagotavljanju dolgoročne podpore in izvajanju rednih terapij. S tem razlogom so se pri Hoferju odločili, da bodo prizadevanja društva Vesele nogice v obdobju treh let podprli s skupno donacijo 4.500 EUR. Hofer je tako postal Zlati donator in podprl projekt Zvesti donator, katerega namen je zagotoviti celostno, predvsem pa vsem dostopno obravnavo otrok s posebnimi potrebami, ki vse prepogosto ne pridejo do nujno potrebne pomoči zaradi preobremenjenosti zdravstvenega sistema ali celo zaradi pomanjkanja finančnih sredstev.

»Zavedamo se, da je pri motnjah v razvoju pomembna dolgoročna in stalna oskrba, zato smo se odločili društvo Vesele nogice podpirati tri leta. Želimo si, da bi jim donacija omogočala stabilno delovanje društva in uresničevanje tudi dolgoročno zastavljenih ciljev,« še dodajajo pri Hoferju.

Člani društva Vesele nogice se iskreno zahvaljujejo podjetju Hofer za podporo in izkazano zaupanje.